Uwielbiam kluski! Wszystkie! Makarony, śląskie, kopytka,
lane i wszystkie inne. Tak więc dziś-makaron. W lekkiej wiosennej odsłonie. Kusi
kolorem, i zapachem. Kończę to
fotografowanie, bo nie mogę się już doczekać…
Składniki:
- opakowanie makaronu
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- cukinia
- ½ szklanki przecieru pomidorowego
- ½ szkl białego wina
- ½ puszki ananasa
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotuję al
dente. Na patelni rozgrzewam oliwę i
podsmażam posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną cukinię. Po 2 minutach dodaję ananasa i pomidorki. Dolewam
wino, sok z ananasa i przecier. Doprawiam do smaku. Mieszam z makaronem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz