sobota, 31 maja 2014

Kokardki z cukinia i pomidorkami koktajlowymi

Uwielbiam kluski! Wszystkie! Makarony, śląskie, kopytka, lane i wszystkie inne. Tak więc dziś-makaron. W lekkiej wiosennej odsłonie. Kusi kolorem, i zapachem.  Kończę to fotografowanie, bo nie mogę się już doczekać…




Składniki:
  • opakowanie makaronu
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • cukinia
  • ½  szklanki przecieru pomidorowego
  • ½ szkl białego wina
  • ½  puszki ananasa
  • 2 ząbki czosnku
  •  2 łyżki oliwy
  •  sól i pieprz

Przygotowanie:
 Makaron gotuję al dente.  Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną cukinię.  Po 2 minutach dodaję ananasa i pomidorki. Dolewam wino, sok z ananasa i przecier. Doprawiam do smaku. Mieszam z makaronem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...