Przepis bierze udział w akcji Poniedziałki bez mięs.
A więc: Polecam również inne wegetariańskie dania z mojego bloga:
Na śniadanie pyszne i delikatne Naleśniki z musem malinowym i białą czekoladą
Na II śniadanie Pasta z suszonych pomidorów i sera żółtego
Na obiad dzisiejszy Makaron z tofu i warzywami
Na kolację Pappardelle z dynią i kozim serem
Składniki:
marchew
fasolka mamut
chiński makaron błyskawiczny
pestki z ½ granata
1 cebula
1 opakowanie tofu
½ brokuła
zielona cebulka
słodki sos chilli
papryczka chilli
1 cm imbir
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
sól
sos sojowy jasny
apetyczny i pożywny posiłek! to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńWyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się pomysł z dodaniem granatu. Muszę koniecznie wypróbować:)
OdpowiedzUsuńCzyli poluję na tofu i wypróbuję go w takiej wersji :)
OdpowiedzUsuńPróbujcie, nie ma na co czekać
OdpowiedzUsuń