poniedziałek, 10 listopada 2014

Tofu z warzywami, makaronem i granatem

Jestem osobą która nie musi jeść codziennie mięsa. Same warzywa wystarczają mi w zupełności. Jednak mój mąż jest zupełnie innego zdania. Aby pogodzić nasze gusta smakowe robię dania mięsne om 4 razy w tygodniu. W pozostałe dni obiady są wegetariańskie. Aby jednak nie umarł z głodu na samej sałacie, od czasu do czasu dodaję tofu. Dzisiejszy obiad należy do naprawdę szybkich i smacznych. Pomijając czas marynowania tofu reszta robi się właściwie sama w 15 minut. Dodatkowo danie zachwyca kolorami. 


Przepis bierze udział w akcji Poniedziałki bez mięs.
A więc: Polecam również inne wegetariańskie dania z mojego bloga:

Na śniadanie  pyszne i delikatne Naleśniki z musem malinowym i białą czekoladą
Na II śniadanie Pasta z suszonych pomidorów i sera żółtego
Na obiad dzisiejszy Makaron z tofu i warzywami
Na kolację  Pappardelle z dynią i kozim serem

Składniki:
marchew
fasolka mamut
chiński makaron błyskawiczny
pestki z ½ granata
1 cebula
1 opakowanie tofu
½ brokuła
zielona cebulka
słodki sos chilli
papryczka chilli
1 cm imbir
1 ząbek czosnku
olej do smażenia
sól
sos sojowy jasny





Poniedziałki bez mięs

5 komentarzy:

  1. apetyczny i pożywny posiłek! to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się pomysł z dodaniem granatu. Muszę koniecznie wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czyli poluję na tofu i wypróbuję go w takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...