wtorek, 20 maja 2014

Chrupiąca ciabatta z grillowanymi warzywami

Nie ma to jak pyszna chrupiąca ciabatta. W sam raz na pożywne śniadanie lub podwieczorek. Mniammm...


Składniki:

  • 2 świeże ciabatty
  • 2 średnie lub 1 większa pieczarka
  • 1/2 pomidora
  • kilka listków dowolnej sałaty
  • 4 plastry cebuli
  • 4 plastry miękkiego sera żółtego
  • po 2 plastry papryki żółtej i czerwonej,
  •  oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • suszona bazylia


Przygotowanie:
Ciabattę nacinam ale nie do końca aby kanapka lepiej się trzymała. Polewam ją w środku oliwą. Grill smaruję oliwa (patelnia grillowa też będzie odpowiednia) i wykładam, pieczarki, paprykę i cebulę ( można grillować także pomidora), posypuję przyprawami. Dociskam pokrywę grilla i smażę ok 2 min. Następnie podpiekam ciabattę z obu stron, aż stanie się bardziej chrupiąca.  Na ciabattę wykładam ser, sałatę i grillowane warzywa.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cukinia 2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...