Składniki:
- 2 świeże ciabatty
- 2 średnie lub 1 większa pieczarka
- 1/2 pomidora
- kilka listków dowolnej sałaty
- 4 plastry cebuli
- 4 plastry miękkiego sera żółtego
- po 2 plastry papryki żółtej i czerwonej,
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- suszona bazylia
Przygotowanie:
Ciabattę nacinam ale nie do końca aby kanapka lepiej się trzymała. Polewam ją w środku oliwą. Grill smaruję oliwa (patelnia grillowa też będzie odpowiednia) i wykładam, pieczarki, paprykę i cebulę ( można grillować także pomidora), posypuję przyprawami. Dociskam pokrywę grilla i smażę ok 2 min. Następnie podpiekam ciabattę z obu stron, aż stanie się bardziej chrupiąca. Na ciabattę wykładam ser, sałatę i grillowane warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz